mobile
REKLAMA

Inauguracja sezonu WLT – zapraszamy na Bulwary

Zaczynamy dziesiąty, jubileuszowy, sezon Warszawskich Linii Turystycznych, który potrwa do 16 września. W uroczystości wezmą udział m.in. Renata Kaznowska, zastępca Prezydenta m. st. Warszawy i Dyrektor Zarządu Transportu Miejskiego Wiesław Witek.

Informacja prasowa
Inauguracja sezonu WLT – zapraszamy na Bulwary

Wszystkich warszawiaków oraz przedstawicieli mediów zapraszamy na godzinę 8.30 na Bulwar Jana Karskiego na stoisko Zarządu Transportu Miejskiego (na wysokości Zamku Królewskiego). O 9.00 statek „Zefir” wyruszy w pierwszy w tym roku rejs do Serocka.
W ramach Warszawskich Linii Turystycznych Zarząd Transportu Miejskiego brzegi Wisły połączą cztery bezpłatne przeprawy promowe. To znakomity sposób na przeprawienie się przez Wisłę dla wszystkich, którzy wybrali się na pieszą lub rowerową wycieczkę.

Promy kursować będą na trasach:
Cypel Czerniakowski – Saska Kępa plaża (21 osób + 21 rowerów),
Most Poniatowskiego – Stadion Narodowyplaża (21 osób + 21 rowerów),
Nowodwory – Łomianki (21 os. + 21 rowerów),
Podzamcze – ZOO plaża (40 osób + 40 rowerów).

W maju i czerwcu promy pływać będą w soboty, niedziele i święta, a w lipcu i sierpniu codziennie. Promy będą pływać przez całą majówkę:1-6 maja. Tak samo będzie w piątek po Bożym Ciele, czyli 1 czerwca. Statek do Serocka będzie pływał: w maju i czerwcu w soboty, niedziele i dni świąteczne, przez całą majówkę (1-6 maja) maja oraz piątek po Bożym Ciele (1 czerwca); w okresie lipiec-sierpień: w piątki, soboty i niedziele oraz 15 sierpnia; a we wrześniu: w soboty i niedziele, czyli: 1-2 września, 8-9 września, 15-16 września.

Źródło i fot.: ZTM Warszawa

KOMENTARZE

aktualności

więcej z działu aktualności

sport

więcej z działu sport

kultura i rozrywka

więcej z działu kultura i rozrywka

Drogi i Komunikacja

więcej z działu Drogi i Komunikacja

Kryminalne

więcej z działu Kryminalne

KONKURSY

więcej z działu KONKURSY

Sponsorowane

więcej z działu Sponsorowane

Biznes

więcej z działu Biznes

kulinaria

więcej z działu kulinaria

Zdrowie i Uroda

więcej z działu Zdrowie i Uroda