Logowanie Rejestracja
Zupa jest zawsze świetnym pomysłem na przygotowanie smacznego posiłku. Ta o konsystencji kremu szybko zaspokoi głód. Sprawdź dwa przepisy na kremowe zupy: warzywną z pieczonego kalafiora lub grzybową z kurek!
Nowalijkami określamy pierwsze młode warzywa, które zakupimy na targu w sezonie wiosennym. Czy są tak zdrowe jak nam się wydaje?
Jajko to stały element tradycji Wielkanocnej. Jest symbolem odradzającego się życia. Na świątecznym stole znajdziemy nie tylko kolorowe pisanki, ale również dania z jaj. Zobacz co zrobić, by jajko stało się głównym bohaterem wielkanocnego menu
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. To czas, by zaplanować świąteczne menu. Klasyczne ciasto z sera twarogowego z dodatkiem polewy czekoladowej powinno smakować każdemu
Kiermasze i jarmarki Wielkanocne, Koncerty Wielkopostne, warsztaty plastyczne i Konkurs Palm – zobacz, jakie świąteczne atrakcje dla mieszkańców Wilanowa, Ursynowa i Mokotowa przygotowały Urzędy Dzielnicy
Kuchnia włoska, powszechnie uważana za jedną z najlepszych na świecie, jest także ulubioną kuchnią Polaków. W wielu domach włoskie smaki jak pizza czy spaghetti są elementem codziennego menu
La Torre to niezwykła pizzeria, mieszcząca się przy Fortowej 1. Jest jedną z pięciu restauracji tej polskiej sieci, której menu obfituje w smaki z całego świata.
Migdały posiadają wiele właściwości. Łagodzą stres, a także obniżają poziom cholesterolu i cukru we krwi, zapobiegając tym samym miażdżycy i cukrzycy
Razem z Wydawnictwem Prószyński i S-ka przygotowaliśmy Konkurs! Mamy dla Was do wygrania książkę Stanisława Grzesiuka pt. „Pięć lat kacetu" - pierwsze wydanie bez skreśleń i cenzury.
W czwartkowe popołudnie w sali sesji Urzędu Dzielnicy Wola miasta stołecznego Warszawy odbyły się już po raz szósty zawody mające wyłonić mieszkankę i mieszkańca, którzy w jak najszybszym czasie zjedzą pięć pączków. Tytuł Wolskiego Pączusia uzyskała Pani Paulina oraz Pan Łukasz.
Mogą być z różą, z dżemem truskawkowym lub adwokatem. Nie ma to większego znaczenia, bo raz do roku, w tłusty czwartek, niemal każdy Polak staje się wielkim amatorem pączków w każdej postaci. Nie zaszkodzą, o ile po uczcie będziemy się ruszać.
Od wielu, wielu lat uznawana jest za jedną z najlepszych cukierni w Warszawie. Tytuły, dyplomy i drzewo genealogiczne rodu Zagoździńskich widniejące na ścianach niewielkiego zakładu przy ulicy Górczewskiej 15 pozwalają jeszcze przed spróbowaniem tutejszych specjałów myśleć o tym, że jest to miejsce z wielkimi tradycjami. Zapach oferowanych tu pączków rozszedł się na całą Warszawę. W Tłusty Czwartek kolejki do Pracowni sięgają nierzadko ponad sto metrów.
Kuchnia mongolska jest mało popularna w Polsce, ze względu na to, że nie ma swoich promotorów – stosunkowo niewielka ilość Mongołów decyduje się na przeprowadzkę do Polski. Od grudnia warszawiacy maja wyjątkową okazję spróbowania kuchni mongolskiej z prawdziwego zdarzenia, i to w samym centrum miasta, przy Nowogrodzkiej 86/84!
W sobotę 20 stycznia w bistro Jesz przy ul. Wołoskiej 3 odbyły się warsztaty kulinarne, które poprowadził Piotr Ważyński, szef kuchni restauracji Wege Guru.