Logowanie Rejestracja
Składniki
100 g sałaty rukola Polędwiczka wieprzowa (ok. 300 g) Szklanka ziaren granatu Duże dojrzałe awokado Kieliszek białego wytrawnego wina Łyżka ziół dalmatyńskich lub prowansalskich Sól, pieprz, oliwa z oliwek, łyżka soku z cytryny
Coś wyjątkowego dla "warzywnych łasuchów".
Warto poznać jedną z kulinarnych pereł Polskich lasów jaką jest pieprznik jadalny, czyli kurka. Grzyb niezwykle ceniony w kuchni ze względu na niepowtarzalny aromat i smak. Dzisiaj podzielę się moim pomysłem na polędwiczki z kurkami.
W piątek, 22 maja, gościem warszawskiego salonu Empik Junior będzie amerykański kardiolog – William Davis. Twórca odwiedzanej przez miliony internautów strony wheatbellyblog.com oraz dyrektor medyczny programu profilaktyki chorób serca Track Your Plaque opowie o swoich książkach oraz wpływie właściwie zrównoważonej diety na profilaktykę chorób. Spotkanie rozpocznie się o godzinie 18.00.
Dziś polecam przepis na Bogracz – niezwykły przysmak z Węgier.