Logowanie Rejestracja
Jeżeli szukasz miejsca, w którym odbudujesz zdrowie, zregenerujesz siły i wypoczniesz, warto odwiedzić Busko-Zdrój – miejscowość uzdrowiskową położoną w województwie świętokrzyskim.
Od 11 stycznia do 24 lutego 2019- rodzinny wypoczynek, atrakcje dla dzieci i regionalna kuchnia. Odpocznij i celebruj każdą chwilę, w magicznej scenerii zimowej Puszczy Białowieskiej.
We wtorek 5 marca odbędzie się bezpłatne spotkanie informacyjne dla przedsiębiorców zainteresowanych pozyskaniem dofinansowania na promocję marek produktowych na rynkach zagranicznych. Spotkanie odbędzie się w godzinach 11:00 – 15:00 w Dago Centrum w Warszawie. Na dofinansowanie tego typu projektów realizowanych w województwie mazowieckim przeznaczono 30 mln zł z Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój.
Co roku kilkudziesięciu uczniów Szkoły Podstawowej nr 369 (dawniej Gimnazjum nr 72 z Oddziałami Dwujęzycznymi) przy ulicy Przybyszewskiego 45 zostaje finalistami lub laureatami konkursów z wielu przedmiotów. „Przybysz” niezmiennie od lat jest wysoko oceniany w rankingach szkół.
Ferie zimowe tuż, tuż. To już ostatni dzwonek, by zaplanować wyjazd. O czym trzeba pamiętać organizując zimowy urlop?
Ta wspaniała sztuka kulinarna z Północnych Indii wywodzi się z czasów Cesarstwa Mogul, gdy mistrzowie kuchni wykorzystywali swoje umiejętności, aby zadowalać podniebienia potężnych Maharadz’ów. Jeśli macie Państwo ochotę spróbować esencji kuchni indyjskiej, zapraszamy do restauracji „Mr India”.
Lokal znajduje się w nieco cichszej części Grochowa, na rogu ul. Majdańskiej i Kruszewskiego, niespełna 5 minut pieszo od Ronda Wiatraczna. Jest to urokliwe miejsce, w którym goście mogą delektować się nie tylko bogatą ofertą piw rzemieślniczych oraz drinków, ale także wspaniałą kuchnią w klimacie barowym (skrzydełka BBQ, Fish&Chips, Steki, Żeberka itp).
Rozmawiamy z Tatyaną Brodzińską, doświadczoną fryzjerką, mistrzynią profesji, która kocha swój zawód i ludzi, których codziennie wita w swoim atelier.
By tworzyć włoską kuchnię potrzeba wyczucia smaku, cierpliwości i ogromnej dawki miłości do gotowania. Wiedzą o tym właściciele mokotowskiej restauracji Il Padrino, którzy stworzyli wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy.
Taki cel przyświeca DORMIO-Clinique dr Doroty Kowalczyk. Pracujący tam zespół wyspecjalizowany jest w powiązanych kierunkach, tj. medycynie estetycznej, medycynie przeciwstarzeniowej, leczeniu poprzez właściwie żywienie oraz kosmetyce. Wielokierunkowa terapia skuteczniej pozwala zadbać o pacjenta.
Jakiś czas temu na warszawskim Wilanowie powstało bardzo ciekawe miejsce dla dzieci w wieku od 7 do 13 lat - Little Master. Odbywają się tam warsztaty stolarskie, szycia, malarstwa i ceramiki, które pozwolą dzieciom rozwinąć swoje zainteresowania i zdobyć wartościowe umiejętności praktyczne.
Sezon wakacyjny w pełni. Mieszkańcy Warszawy i Mazowsza, którzy wybierają się nad Bałtyk, szczególnym zainteresowaniem obdarzają Kołobrzeg, który obok Trójmiasta jest ulubionym przez Polaków miejscem letniego wypoczynku.
Premium Sushi & More to miejsce, w którym znajdziemy najwyższej jakości autorskie sushi. O swoim doświadczeniu, sukcesach i tworzeniu sushi opowiada nam właściciel lokalu – Oscar Bayar.
Konflikty, rozstanie, rozwód. Spotykamy się z tym w rodzinie, wśród znajomych, w pracy. My zajmujemy się takimi sprawami zawodowo.